PC Versnellen

PC Versnellen

door Peter op 28 juli 2013

in Geen categorie

Van het opstarten tot surfen op het web gamen, hier zijn vijf manieren waarop je een oude PC kunt versnellen.

1. PC Sneller opstarten

Als een hele pot koffie kan zetten in de tijd die het duurt on uw computer op te starten, is het tijd om enkele wijzigingen aan te brengen. Hoogst waarschijnlijk is uw computer niet traag – het zijn de tientallen programma’s die draaien tijdens het opstarten die vertragen. Stop het automatisch opstarten van deze programma’s om uw PC te versnellen.

Download een uitgebreide tool als Autoruns om bepaalde programma’s tijdens de opstart gemakkelijk aan of uit te schakelen. Of probeer Windows het, ingebouwde hulpprogramma, MSConfig. Om het te vinden, ga dan naar zoeken of Uitvoeren onder Start en typ “msconfig.” Onder het tabblad ‘Opstarten’, vink de vakjes van de programma’s die je niet elke keer dat uw computer is ingeschakeld nodig hebt, bijvoorbeeld iTunes of uw printer. Als u niet direct een programma herkent, laat het dat zitten. Herstart de computer en zie of het hielp om uw PC te versnellen.

2. PC versnellen met Lichtgewicht software

Als tergend langzaam surfen het grootste probleem is, zijn er een paar snelle wijzigingen die u kunt proberen.

Ben je een Internet Explorer-gebruiker? Weg ermee. Google Chrome is de beste browser op de markt en staat bekend om het snelle surfen. Onder Chrome, ga naar Browsegegevens wissen en controleer de vakjes van tijdelijke Internet bestanden zoals cookies, cache, download geschiedenis en browsegeschiedenis.

Om verdere voorzorgsmaatregelen te nemen, probeer dan een programma zoals CCleaner van Piriform. Deze gratis software programma verwijdert tijdelijke bestanden van al je browsers, evenals Windows en het register, om uw pc te versnellen.

3. PV Opschonen

Dit is meer dan alleen het verwijderen van programma’s die u niet meer gebruikt. Als je niet volledig gebonden bent aan bepaalde programma’s, zoals Windows Media Player en Microsoft Office, schakel dan naar iets dat minder rekenkracht vereist over. Gratis applicaties kunnen eenvoudig je PC versnellen, maar ook extra mogelijkheden bieden/

VLC Media Player is een lichtgewicht, open source mediaspeler die dvd’s ript, video-streams afspeelt en kent elke onbeschermde mediaformaat. FoxIt Reader, een alternatief voor Adobe Reader, doet meer dan alleen PDFs openem zoals documenten bewerken, meerdere PDF’s in tabbladen en veel meer. AbiWord, een gratis en open source tekstverwerker, en Apache’s Open Office, een gratis en open source volwaardig office suite, kan gemakkelijk de leegte van Microsoft Office vullen en helpt je PC Versnellen.

4. Automatische updates

Updates zijn vervelend. Het is gemakkelijk “Herinner mij later” te klikken en de kennisgevingen te vermijden, totdat je zo gefrustreerd bent met uw computer dat u eindelijk een hele middag uittrekt om alles te updaten.

Laten we dit oplossen. Ga naar Deze computer> Eigenschappen> Automatische updates. Zorg ervoor dat deze is ingesteld op Automatisch downloaden en installeren. Update Checker van FileHippo.com kan ook helpen om uw PC te versnellen. Dit snelle en gratis programma scant uw computer en rapporteert terug met alle beschikbare updates.

5. de PC versnellen door upgrades

Als je van gamen houdt, zou een E150,- investering in een grafische kaart de moeite waard zijn.

Ten slotte is de meest effectieve manier om uw PC te versnellen om meer RAM-geheugen (random access memory) toe te voegen. U kunt 4GB geheugen kopen voor onder de E50,-. Als u minder dan 2GB (ga naar Deze computer> Eigenschappen om dit uit te zoeken) heeft, kunt u dit beter direct updaten.

Ook een SSD kan helpen om je PC te versnellen.

Wij werden gevonden met:

  • yhse-gt
Delen/Bookmark

Laat een comment achter